Çocuklarınızın yedikleri dişlerini etkiler. Şekerler (kek, kurabiye, şeker, süt ve meyve suyunda bulunur) ve nişastalar (kraker ve patates cipsinde bulunur) diş çürümesine neden olabilir.
Bazı bebekler diş hijyeni gerektiren veya bunların çıkarılması için diş hekimine gidilmesini gerektiren yenidoğan dişleriyle (ilk ayda gelişen dişler) doğarlar. Altı aylıkken en az bir süt dişi çıkar.
Altı aydan 24 aya kadar çocuklar, sinirlilik, nesneleri ısırma, salya akması ve kulak çekme ile kendini gösteren ciddi bir şekilde diş çıkarmaya başlar. Bir ebeveyn olarak çocuğunuzun diş etlerine masaj yapmak, soğuk bir diş çıkarma halkası veya soğuk, ıslak bir bez sunmak ve diş hekiminizden diş çıkarma merhemi tavsiyesi istemek gibi stratejiler kullanarak diş çıkarmanın ilerlemesine yardımcı olabilirsiniz.
İlk Diş Muayenesi: Uzun vadeli bir diş hijyeni ve profesyonel diş temizliği planı oluşturmak için çocuğunuzun bir yaşına kadar diş hekimine görünmesi önemlidir.
Diş Fırçalama Alışkanlığı:
Dişler çıkar çıkmaz diş fırçalama uygulamasına başlanmalıdır. Çocuğunuza uygun diş fırçası önerisini hekiminizden alabilirsiniz.
Flor Tedavileri : Flor, çocukluk çağı diş çürüklerinin önlenmesinde önemli bir bileşendir. Bunun nedeni, florun dişin moleküler yapısını güçlendirerek dişin asit saldırısına ve çürümeye karşı daha dirençli olmasını sağlamasıdır.