Genel Diş Tedavileri









Günümüz modern diş hekimliğinde birincil bakış açısı hastanın kendi dişlerinin korunması ve her koşulda mevcut diş ile yaşama devam edebilme hedefindedir. 

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, hastalıklı pulpa dokusunu dişin iç kısmından çıkarmak için kullanılan bir diş prosedürüdür. Dişin iç kısmındaki pulpa odasının altında bulunan dar kanallar oyularak temizlenir ve kökler esnek nikel titanyum eğelerle törpülenir. Kanal tedavisi her yıl ortalama 17 milyon dişi onarır ve kurtarır.

Kök kanalı prosedürü, diş dezenfeksiyonunu ve koronal pulpa odasından ve bununla ilişkili kanallardan tüm kalıntıların (sinir dokusu, lenf dokusu, kan dokusu, bakteri ve enfeksiyon) uzaklaştırılmasını içerir. Etkilenen dişin kanalları yeterince temizlenip şekillendirildikten sonra ağrı ve enfeksiyonun tekrarlanmasını önleyecek şekilde tasarlanmış malzemelerle doldurulur.

Denizli kanal tedavisi

Diş Dolguları

Diş dolgusu, minimal diş kırıklarını, diş çürüklerini veya dişlerin başka şekilde hasar görmüş yüzeylerini onarmak için kullanılan bir tür restoratif diş hekimliği tedavisidir . Daha iyi ısırma veya çiğneme için diş yüzeylerini eşitlemek amacıyla kompozit içeren dolgu malzemeleri kullanılabilir.

Mine kaybı diş çürümesinin yaygın bir bileşenidir ve diş hassasiyetine neden olabilir . Çoğu durumda, diş minesi kaybının neden olduğu hassasiyet, uygun diş dolgu malzemesi yerleştirildiğinde önemli ölçüde iyileşir veya tamamen ortadan kalkar.

diş dolguları

Diş Çekimi

Diş prosedürleri söz konusu olduğunda, diş çekimi veya dişlerin "çektirilmesi" hastaların en korktuğu durumlar arasındadır. Diş hekimlerimiz diş çekimini düşünmeden önce dişinizi onarmak ve restore etmek için her türlü çaba gösterilecektir. Ancak bazen gerekli olabilir.

20 Yaş Dişlerinin Çekilmesi
Diş çekiminin en yaygın kategorilerinden biridir. Pek çok diş hekimi, olası sorunların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için, yirmilik dişlerin (üçüncü azı dişlerinin) tamamen gelişmeden önce  çıkarılmasını önerecektir. Ortaya çıkabilecek sorunlardan biri, yüzeye çıkan ve ağızda büyüyecek yeri olmayan gömülü dişin gelişmesidir. Gömülü dişlerle ilişkili diğer problemler arasında enfeksiyon, komşu dişlerin çürümesi, ısırma girişimi ve diş eti hastalığı yer alır.

Diş çekimi öncesinde diş hekiminiz veya ağız cerrahınız tıbbi ve diş geçmişinizi tartışacak ve röntgen çekecektir. Bazı diş hekimleri ameliyattan önce ve sonra alınacak antibiyotikleri reçete edecektir. Olası komplikasyonları önlemek için, diş hekiminize aldığınız tüm ilaçlar (reçeteli, reçetesiz (OTC) ve bitkisel) hakkında bilgi verin.

Basit Çekim: Diş hekiminiz, çekim forsepsi adı verilen özel pense ile dişi kavrayacak ve çıkarmadan önce dişi gevşetmek için ileri geri hareket ettirecektir. Bazen dişin gevşetilmesine yardımcı olmak için diş ile diş eti arasına yerleştirilen ve lüksatör adı verilen cerrahi bir kesme aleti kullanılır.  

Cerrahi Çekimler: Bu prosedürler genellikle daha karmaşıktır, bu nedenle diş hekiminiz dişinizi uyuşturmadan önce sizi sakinleştirebilir. Operasyon sonrasında minimal şişlikler ve ağrılar görülmesi doğaldır, doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri düzenli kullanmanız tavsiye edilir.