İmplant Tedavisi









Diş implantları, eksik bir diş veya dişlerin restorasyonunu desteklemek için kullanılan, çene kemiği kaybını durdurmaya veya önlemeye yardımcı olan yapay diş kökleridir.

Dişlerini kaybetmiş kişiler gülümseyemeyecek veya konuşamayacak kadar çekingen hissedebilirler. Ayrıca diş kaybının neden olduğu ısırma düzensizlikleri yeme alışkanlıklarını olumsuz etkileyerek yetersiz beslenme gibi ikincil sağlık sorunlarına yol açabilir.

Diş implantları, eksik diş köklerinin yerine geçerek, insanlara sevdikleri tüm yiyecekleri çiğneme sorunu yaşamadan yemeleri için gereken gücü ve stabiliteyi sağlar. Ayrıca çene kemiğinin uyarılmasına ve korunmasına, kemik kaybının önlenmesine ve yüz özelliklerinin desteklenmesine yardımcı olurlar.

Denizli implant tedavisi

İmplantların sizin için uygun olup olmadığını belirlemek için diş hekiminize, ağız cerrahınıza ve/veya periodontistinize veya protez uzmanınıza danışmanız gerekir. Bu randevu sırasında diş hekiminiz dişlerinizi ve diş etlerinizi detaylı bir şekilde inceleyecek ve kemik yoğunluğu ve miktarını değerlendirecektir.

Ağız dokularınızın durumuna, ağız hijyenine, kişisel alışkanlıklarınıza ve bakım sonrası talimatlara uyma konusundaki kararlılığınıza bağlı olarak diş hekiminiz size en uygun tedavi planını bildirecektir. Yetersiz kemik veya diş eti dokusuna sahip bazı hastalarda kemik veya yumuşak doku greftleri ve/veya küçük çaplı implantların (mini implantlar olarak da bilinir) kullanılması gerekir.

Denizli implant

Günümüzün dental implant restorasyonları neredeyse diğer dişlerden ayırt edilemez. Bu görünüme kısmen implant ile canlı kemik arasındaki yapısal ve fonksiyonel bağlantı yardımcı olur. Bir implantın sabitlenmesi ve iyileşmesi altı haftadan altı aya kadar sürer; bu noktada diş hekiminiz bir kuron, köprü veya hibrit protez restorasyonu yerleştirerek işlemi tamamlayabilir.

Diş implantının iyileşmesi bir dizi faktöre bağlıdır; bunlardan biri tedavinizi tamamlamak için gereken çeşitli prosedürleri içerir. Ancak genel olarak implant yerleştirildikten sonra dikkatli ağız hijyeni alışkanlıklarının sürdürülmesinin kemik yapısıyla uygun entegrasyonun sağlanmasına yardımcı olduğu kabul edilmektedir.

Denizli diş